CMLR 93 842 44 16  
  CMM 631 495 998  
CITA PRÈVIA ONLINE La Roca Montornès

Podologia

Ja sigui perquè necessitis unes plantilles a mida, tractament per a problemes específics o simplement desitgis mantenir els teus peus en òptimes condicions, t’oferim el servei de podologia integral

Els nostres serveis inclouen:

✔️Exploració biomecànica: es basa en un estudi complet del peu i la resta del cos incloent esquena, malucs i genolls, per tal de determinar com es comporta el cos com a unitat durant la dinàmica.

✔️ Plantilles personalitzades: són un tractament podològic fet a mida que es porta a l’interior del calçat, constituint la solució més efectiva per a prevenir i tractar patologies que tenen com a origen els peus o estructures superiors, tant en l’àmbit esportiu com en la vida diària.

✔️Quiropodologia: és el diagnòstic i tractament de les lesions cutànies als peus, com berrugues plantars, onicocriptosis (ungles clavades), hiperqueratosi (durícies o callositats) i helmes (ulls de poll), entre d’altres.

✔️Ortonixies: indicat per a ungles amb tendència a clavar-se. La seva funció és modificar la forma de la làmina unguial amb el fi d’evitar properes onicocriptosis i helomes periunguials.

✔️Peu diabètic: realitzem el servei de quiropodologia també als pacients amb diabetis i tenim cura de totes les lesions que puguin patir, com úlceres neutoàtiques, i en realitzem l’exploració neurològica i de sensibilitat pertinents per a cada pacient. Els nostres centres disposen de conveni amb el programa “Peu Diabètic” de CatSalut.

✔️Podologia pediàtrica: consisteix en fer un segment del creixement i desenvolupament biomecànic i estructural de les extremitats inferiors, i tractar, si fos el cas, qualsevol tipus de lesió cutània als peus anteriorment esmentada.

✔️Ortopodologia: confecció d’ortesis personalitzades, tals com suports plantars o ortesis de silicona.

El teu benestar i la teva salut són la nostra prioritat 🦶💚

Estudi de la marxa

L’aparell locomotor, responsable del moviment del cos, està format per el sistema ossi i el sistema muscular. El sistema ossi el formen el conjunt d’óssos, cartílags i lligaments que conformen l’esquelet. El sistema muscular està format per tots els músculs del cos, que en unir-se als ossos i mitjançant la seva contracció, provoquen el moviment. El sistema nerviós és el responsable de la coordinació i estimulació de la musculatura que produeix el moviment humà.

Aquestes sumes d’estructures i articulacions, interactuen formant una xarxa que manté el cos en equilibri. Aquesta xarxa que forma el nostre cos, és suportada pels nostres peus, per això que, els hem hi de donar una importància rellevant i tenir molta cura ja que son la nostra base de sustentació. Els peus no són una estructura aïllada del nostre cos, sinó que estan interconnectats amb ell a través de les estructures òssies i de les cadenes musculars de les quals formen part.

Caminant, durant la marxa o la carrera, totes les articulacions estan implicades per dur a terme el moviment. En l’estudi de la marxa es valora i compara els moviments de cada persona amb uns rangs de moviment considerats normals i és aquí on, observant les diferències vers la normalitat, es pot corregir el gest incorrecte modificant-lo per evitar futures alteracions o lesions esquelètiques o musculars que poden produir patologies importants si no es modifiquen a temps.

Valoració postural

Des de l’inici del gateig a infantesa, fins arribar a la vellesa, el nostre cos està condicionat per les lleis mecàniques i biològiques del creixement ossi. A grans trets, les estructures del cos que estan sotmeses a més estrès, càrrega, tensió o flexió, es deformen per adaptar-se a aquest excés d’estímul, configurant així la forma del nostre esquelet durant les diferents etapes del creixement i consolidant-se a la edat adulta. Hi ha multitud de factors que influeixen en aquest a configuració com: el temps de gateig, l’edat que comencem a caminar, el tipus d’activitat física, el treball que desenvolupem, la pràctica o no d’esport, etc… Una durada en el temps, massa breu o excessiva d’aquests processos durant el creixement del cos, poden produir anomalies o deformitats anatòmiques, que queden consolidades a l’edat adulta.

La detecció precoç d’aquestes anomalies, permetrà establir un pla d’actuació per tractar preventivament l’aparició en un futur, de patologies i lesions irreversibles.

Millora del gest

L’estudi de l’actitud postural en diverses situacions, tant esportives com laborals o de la vida quotidiana permet observar quins son el gestos incorrectes i vicis posturals que poden alterar les estructures anatòmiques, produint dolor o lesions. L’aplicació de la Biomecànica a la podologia, permet estudiar quins son els trajectes del moviment humà més adequats en cada situació, evitant punts de pressió, sobrecàrregues, estrès, etc, en definitiva, s’evita l’aparició de lesions i permet la millora del gest, per obtenir un òptim rendiment en qualsevol moviment del cos humà ja sigui a nivell professional o esportiu.

altres serveis que et podrien interessar