CMLR 93 842 44 16  
  CMM 631 495 998  
Demana cita prèvia La Roca Montornès

Dietètica i nutrició

QUI ÉS EL DIETISTA-NUTRICIONISTA?

Segons la European Federation of the Associations of Dietitians (EFAD):

“El dietista-nutricionista és una persona qualificada i legalment reconeguda per a poder aconsellar una bona alimentació, tant per a grups de persones o d’individus en bon estat de salut, com dels que necessiten un règim terapèutic”.

Una alimentació saludable es caracteritza per ser suficient, equilibrada, variada, adaptada i agradable.

Suficient pel que fa al aportació energètica i nutricional.

Equilibrada en proporció de nutrients.

Variada en consum d’aliments.

Agradable al paladar.

* Les quantitats d’aliments han de ser adaptades a les característiques dels individus (sexe, edat, raça, activitat diària …)

QUINES SON LES FUNCIONS DEL DISTISTA-NUTRICIONISTA?

En tots els llocs on una adequada alimentació pot ajudar a millorar la qualitat de vida, els dietistes ensenyem, investiguem, valorem, guiem  i aconsellem.

La professió de dietista-nutricionista porta implícita en el seu exercici l’educació alimentària i nutricional en qualsevol dels camps on és possible exercir-la.

Una nutrició adequada, des de la concepció i a través de totes les etapes del cicle vital, és fonamental per al desenvolupament d’una vida sana, productiva i d’alta qualitat.

La pràctica sistemàtica d‘activitat física i una alimentació adequada – components d’un estil de vida saludable-, prevé moltes malalties, condiciona un bon creixement i una alta capacitat funcional, i contribueix al ple desenvolupament físic i mental.

Un nutricionista és el que estudia detalladament la composició corporal del pacient, així com les calories que cada individu ingereix i a partir d’aquest estudi, es realitza una dieta personalitzada, adaptada als hàbits alimentaris i horaris personals. El pacient participa activament en l’elaboració de la seva dieta, per aconseguir més adhesió al canvi i disminuir així els índexs d’abandonament.

Menjar i beure formen part de l’alegria de viure, la gastronomia no està renyida amb les bones normes dietètiques.

 

TRACTAMENTS

  • Dietes per baixar de pes  (aprimar)
  • Alimentació esportiva
  • Altres dietes de control de pes
  • Pautes per a totes les patologies
  • Dietes per embaràs i lactància
  • Alimentació cultural equilibrada
  • Educació nutricional

altres serveis que et podrien interessar