CMLR 93 842 44 16  
  CMM 631 495 998  
CITA PRÈVIA ONLINE La Roca Montornès

Tractaments i beneficis dels exercicis hipopressius

a53cc633-1ae3-42b9-bbb0-87b3a79c8a6b

 

Sempre que es fa referència a abdominals i exercicis hipopressius, la majoria de persones pensa en aquests com una forma de reforçar el sol pelvià i com a una modalitat indicada exclusivament per a dones que acaben de passar per un part.

Tot i que aquesta és una de les seves principals funcions, els hipopressius tenen un munt de beneficis no només per la zona pèlvica, sinó també per l’abdomen i l’esquena i estan indicats com a tractament de diverses patologies i com a mètode de fitness.

Per tot això, tothom pot beneficiar-se de la pràctica d’aquestes exercicis i tant dones com homes haurien de conèixer en què consisteixen, per a quines patologies estan indicats com a tractament o quins són els seus beneficis a nivell de salut i estètic.

Què són els exercicis hipopressius?

Els hipopressius, també coneguts com a Gimnàstica Abdominal Hipopressiva (GAH), consisteixen en determinades tècniques d’exercicis abdominals que busquen disminuir la pressió del tòrax, l’abdomen i la pelvis. Aquesta disminució de la pressió s’aconsegueix mitjançant l’entrenament en diverses postures i moviments, a través de contraccions del diafragma en expiració, o Apnea Espiratòria.

D’aquesta forma s’aconsegueix un efecte de succió o pressió negativa a la cavitat abdominal i pèlvica, que provoca una contracció dels músculs del sòl pelvià i de la faixa abdominal.

Per a quines patologies està indicat com a tractament?

Abans de parlar de patologies és important conèixer els efectes que la pressió sobre l’abdomen i la zona pèlvica tenen per al cos humà: des de gasos fins a hèrnies i la més coneguda per tothom, la incontinència urinària

Dins de la fisioteràpia uroginecològica, els exercicis hipopressius suposen un important tractament per a les disfuncions del sol pelvià com:

 • Incontinència urinària i fecal
 • Dolors pèlvics
 • Prolapses
 • Disfuncions sexuals

Què causa aquestes patologies?

En les dones les causes més comunes són degudes a l’embaràs i el postpart, la menopausa o l’envelliment, però hi ha altres causes que afecten a homes i dones, com ara l’impacte provocat per l’esport, l’herència genètica i altres factors com l’obesitat, el restrenyiment, la tos crònica o certs esforços hipopressius que es puguin donar en l’entorn laboral.

Beneficis de la GAH:

Com s’ha comentat anteriorment, la GAH està indicada per a tractar patologies i també a nivell de fitness, es a dir, amb una finalitat estètica. Es distingeixen els beneficis en base a aquests criteris:

 • Beneficis per a la salut:
  • Millora la incontinència urinària
  • Recuperació i tonificació durant el postpart
  • Millora de la vida sexual femenina i masculina
  • Disminució del dolor i millora de la salut de l’esquena
  • Augment del rendiment esportiu. Això és degut a que el diafragma, al ser més flexible, augmenta el rendiment cardio-pulmonar i s’incrementa la capacitat pulmonar i toràcica.

 

 • Beneficis estètics:
  • Millora l’aspecte de l’abdomen, que aconsegueix un ventre pla
  • Reducció del perímetre abdominal de forma més ràpida i segura per a la nostra columna que amb els abdominals tradicionals.

Així doncs els hipopressius, més que un exercici de moda pensat per a dones, tenen molts beneficis per a la teva salut. A què esperes per probar-los?

Visita’ns i posa’t en mans de la nostra experta en GAH, que et guiarà per tal que realitzis aquests exercicis tan complerts de manera adequada i en un entorn engrescador i motivador. Descobreix la nova especialitat de Centre Mèdic La Roca.

 

Resum: Els exercicis hipopressius tenen beneficis més enllà de combatre la incontinència urinària derivada del part. L’abdomen, la pelvis o l’esquena són només algunes de les zones que es veuen beneficiades amb la pràctica de GAH, que fins i tot pot millorar la vida sexual i el rendiment esportiu.