CMLR 93 842 44 16  
  CMM 631 495 998  
CITA PRÈVIA ONLINE La Roca Montornès

TENDINOPATIA AQUÍLEA

foto xavi

Cada vegada hi ha més població que practica l’esport de moda en l’actualitat, el RUNNING. Això comporta que a la consulta augmentin les visites de pacients amb problemes tendinosos degut l’impacte, el moviment repetitiu i moltes vegades a una mala biomecànica i tècnica de cursa a peu. Possiblement la tendinopatia aquílea és la més freqüent en aquest esport.  Intentarem classificar-les, on sempre és important ajudar-nos de les proves complementàries per aquest tipus de lesions, sobretot la Ecografia, o en alguns casos la Ressonància Magnètica.

La Tendinopatia és una sobrecarrega del tendó i estructures adjacents, el paratendó i la entesis. Trobem dolor, inflamació i impotència funcional. Dins de les tendinopaties trobem:

  1. Tendinosis: No existeixen signes inflamatoris però si degeneratius del tendó degut a l’edat, micro traumatismes o problemes vasculars.
  2. Paratendinitis: inclou les peritendinitis, tenosinovitis. Aquestes si que van acompanyades d’inflamació i augment de la temperatura.
  3. Entesopaties: En aquest cas el problema és a la inserció del tendó amb l’ós, degut a micro traumatismes de repetició que provoquen canvis inflamatoris i degeneratius.

Depenen de la classificació i de l’estat de la patologia en el temps, el tractament pot variar, però en general tenim un ventall de tractaments de fisioteràpia que funcionen per aquests tipus de lesió:

-Indiba

-Exercicis isomètrics

-Estiraments

-Exercicis excèntrics

-Massoteràpia

-Ganxos

-Punció Seca

-Ones de Xoc

En el cas de tenir aquesta lesió, la nostra Fisioterapeuta Paula Fernández farà una valoració per realitzar el tractament més adequat i així poder solucionar el problema.

Tant important és fer tot el que s’ha dit anteriorment com intentar esbrinar la causa del problema, per intentar arribar a una solució immediata i a llarg termini i assegurar-nos de que la lesió no torni a aparèixer; ja sigui una càrrega d’entrenaments adequada, el calçat esportiu, la biomecànica, la tècnica de cursa a peu, etc