CMLR 93 842 44 16  
  CMM 631 495 998  
CITA PRÈVIA ONLINE La Roca Montornès

Quins exercicis són bons per al post-part?

Durant l’embaràs el sòl pèlvic de la dona experimenta molts canvis i pressions a les que no està acostumat. Per això és aconsellable enfortir aquesta zona per aconseguir reduir les alteracions.

A més a més de realitzar exercici durant l’embaràs, també és important realitzar-lo durant el post-part per enfortir de nou els músculs que han estat amb tanta tensió durant l’embaràs i el part i que tornin al seu estat inicial.

Per readaptar la musculatura del sòl pelvià i la faixa abdominal els exercicis més recomanats durant aquesta etapa són els abdominals hipopressius. Aquelles dones que hagin realitzat exercicis específics durant l’embaràs tindran una recuperació més fàcil i ràpida, tot i així no s’ha d’oblidar de treballar la musculatura del sòl pelvià durant el post-part per evitar problemes com pot ser les incontinències. Important recordar que aquest tipus d’exercici està contraindicat durant la etapa d’embaràs.

Hipopresius

La gimnasia abdominal hipopressiva, a diferencia del treball tradicional dels abdominals, és més eficaç i ajuda a reforçar la zona abdominal sense oblidar-nos del sòl pelvià. Realitzant aquest tipus d’abdominals s’aconsegueix reduir conseqüències que han pogut provocar l’embaràs en l’aparell genito-urinari de la dona i també la tonificació de la faixa abdominal. L’objectiu principal és recuperar les funcions que tota la zona desenvolupava abans de l’embaràs.

La tècnica hipopressiva també té altres beneficis no relacionats amb el sòl pèlvic, com millorar problemes d’esquena i el rendiment esportiu, entre altres. Són uns exercicis amb una certa dificultat, i per fer-los de forma correcta i aconseguir els beneficis desitjats es recomanable que es practiquin amb professionals experts en aquesta tècnica. Al CMLR hi ha professionals especialitzats que et poden ajudar.