CMLR 93 842 44 16  
  CMM 631 495 998  
CITA PRÈVIA ONLINE La Roca Montornès

Psiconeuroinmunologia clínica (PNI) escrit per Mercè Tusell.

merce-tussell-150x150   Mercè Tusell, fisioterapeuta del Centre mèdic La Roca.

 

La PNI es una nova ciència fruit de la necessitat d’entendre el cos globalment, estudia  els diferents sistemes corporals, nerviós, inmune, endocrí, digestiu,.. etc i com s’interrelacionen entre sí i amb l’entorn(amb el nostre estil de vida, l’epigenètica i l’estrès )  per trobar els mecanismes d’acció i comunicació( hormones i neurotransmissors)entre cos i ment. Per exemple la relació entre el sistema digestiu, on es bàsic una bona flora bacteriana pel sistema inmunològic i  el denomitat “petit cervell” de l’intestí, amb el sistema nerviós central.

S’utilitza com a eina terapèutica la medicina natural,  la regulació de l’alimentació i del son, l’exercici físic, la suplementació, la fitoterapia…etc. per  poder millorar la  salut de persones amb:

–          Dolor:  transtorns  inflamatoris i degeneratius,dolor crònic.

–          Problemes digestius: digestions pesades, dolor abdominal, estrenyiment, sensació de pesadesa, intestí irritable, intoleràncies.

–          Enfermetats auto-inmunes.

–          Hormones: Desordes  i dolor en la menstruació, acné, obesitat..

–          Migranyes i mal de cap. Dèficit de D.A.O.

–          Esportistes: Assessorament en rendiment, alimentació i salut, lesions reicidivans, rampes musculars, problemes digestius en proves de llarga distància, suplementació.