CMLR 93 842 44 16  
  CMM 631 495 998  
CITA PRÈVIA ONLINE La Roca Montornès

Proves d’esforç Iván Limia i Lluis Vila

Ahir vam rebre als esportistes Iván Limia i Lluis Vila per realitzar la revisió mèdica i prova d’esforç amb anàlisi dels gasos. Aquesta prova consisteix en realitzar la mesura de l’intercanvi de gasos respiratoris i ventilació pulmonar obtenint informació que ens permet un assessorament mèdic per millorar el rendiment esportiu.

A les proves d’esforç a esportistes d’elit com l’Iván Limia o en Lluis Vila, l’anàlisi directe de gasos permet una determinació exacta del consum màxim d’oxigen i la detecció precisa dels umbrals aeròbic i anaeròbic i zones d’entrenament amb una fiabilitat absoluta.

 

20150210_185101

 

Els valors de VO2 màx. obtinguts en una aquesta prova, permeten a l’entrenador conèixer exactament (que no aproximadament) les capacitats funcionals de l’esportista i incloure’l segons uns determinats ítems: edat, sexe i especialitat esportiva. Així mateix permet un seguiment més exhaustiu en el temps després d’aplicar les pautes d’entrenament específiques, tant si els resultats del seguiment són a millor o a pitjor (que podria detectar errors o adaptacions dolentes a l’entrenament).