CMLR 93 842 44 16  
  CMM 631 495 998  
CITA PRÈVIA ONLINE La Roca Montornès

La tornada a la pràctica de l’activitat esportiva després d’una lesió

Fer esport és un dels punts més importants a l’hora de cuidar-nos, mantenir la nostre autonomia i la nostre salut al llarg del temps. Però, també pot convertir-se en l’origen de lesions i afeccions.

Tot i que cada dia la prevenció té un paper més important, evitar una lesió és tot un repte complicat. En alguns casos, la lesió apareix com a conseqüència d’obviar els primers símptomes i mantenir l’activitat malgrat aquests. Per això, davant qualsevol dubte és recomanable consultar amb un fisioterapeuta que determini el grau de la lesió.

El professional de la fisioteràpia tractarà la lesió, les possibles causes d’aquesta i les conseqüències i es farà un tractament específic pel pacient.

Però la desaparició del dolor inicial o la recuperació de la mobilitat no impliquen que la zona tractada estigui suficientment recuperada per sotmetre-la a l’esforç; es a dir, que serà necessària una fase de readaptació progressiva una vegada els símptomes hagin disminuït amb el tractament de la fisioteràpia.

Aquest pas és imprescindible per evitar recaigudes i, per tant, esquivar el que podria convertir-se en una afectació de major grau. Per aquesta raó, esports amb una alta incidència de lesions tenen aquest enfoc en el seu esquema de tractament.

La readaptació suposa per al esportista una preparació necessària mitjançant   un entrenament específic i personalitzat, que capacitarà al cos i especialment a la zona lesionada a obtenir el to i intensitat esportiva desitjada.

readaptacio

El concepte de readaptació a l’esforç no es una cosa aplicable en exclusiva a la recuperació en el món de l’esport, ja que és positiva en referència a qualsevol tipus de lesió i persona, independentment que es tracti d’un esportista professional, aficionat o un treballador que s’hagi lesionat en l’àmbit laboral.

Així doncs, un cop s’ha tractat una lesió és molt important fer un treball progressiu de readaptació per assegurar una bona reincorporació a l’esquema habitual d’activitat.

Al CMLR donem aquest servei ja que  considerem que és fundamental per aconseguir una recuperació completa i poder reincorporar,sense complicacions, a l’activitat física diària del pacient.