CMLR 93 842 44 16  
  CMM 631 495 998  
CITA PRÈVIA ONLINE La Roca Montornès

Evitar i tractar lesions amb màquines isoinercials: entrenament amb politja cònica

read1

En el dia a dia hi ha nombroses activitats i accions que poden provocar dolor o lesions. Agafar massa pes, una mala postura continuada, utilitzar l’ordinador durant massa temps, el sedentarisme, l’envelliment o practicar, en una intensitat inadecuada, exercici físic o esport que pugui sobrecarregar determinats músculs i zones (aixecament de peses, crossfit, futbol etc.), són només algunes de les causes que poden provocar lesions a la població en general.

Prevenir i evitar les lesions no només depèn d’un canvi d’hàbits a l’hora de desenvolupar les nostres tasques diàries o activitats esportives, sinó d’un procés d’entrenament adient que permeti treballar els músculs adequats d’una forma segura i adaptada a les nostres necessitats.

La politja cònica és una màquina inercial que funciona com un yo-yo, busca un treball concèntric que la màquina retorna en una fase excèntrica. Combina velocitat, potència i mobilitat multi planar i això permet un entrenament analític i funcional en qualsevol direcció. La resistència que aquest aparell ofereix és il·limitada i adaptada totalment a l’usuari, ja que la força per manipular-la no depèn del pes ni de la gravetat, sinó de la inèrcia generada.

A diferència d’altres equipaments, la politja cònica és multifuncional i, per tant, permet realitzar una gran varietat de tasques de força, en diferents intensitats i postures, així com exercicis complementaris i preventius.  És precisament la seva versatilitat la que fa que aquest aparell estigui especialment indicat per entrenament funcional i de gest tècnic esportiu així com per a tasques de rehabilitació i prevenció de lesions.

A més, alguns dels beneficis més destacats de l’entrenament amb politja cònica (entrenament excèntric) són:

  • Reforçament dels teixits connectius
  • Increment del llindar de ruptura del múscul
  • Augment de la força dels tendons
  • Rehabilitació i prevenció de tendinopaties
  • Millora de la contracció voluntària màxima

Al Centre Mèdic La Roca disposem de politja cònica, que és sense cap mena de dubte la millor forma de curar-se en salut i evitar les lesions, a més de ser  un aparell relativament petit que permet realitzar gran quantitat d’exercicis en el mínim espai. Tot i això, cal destacar que no és un aparell indicat en etapes d’iniciació, sinó que requereix certa destresa i el risc de lesió és una mica més alt que els aparells tradicionals.