CMLR 93 842 44 16  
  CMM 631 495 998  
CITA PRÈVIA ONLINE La Roca Montornès

ESTUDI BIOMECÀNIC DEL CICLISME

biomecanica foto

L’anomenat “bikefit” és un estudi de les angulacions del ciclista sobre de la bici segons les seves necessitats i condicions física. Això ens condiciona la biomecànica.

És important tenir en compte que les articulacions estiguin dins d’uns rangs de moviment correcte i personalitats i que els punts de recolzament que tenim a la bicicleta (manillar, pedals i seient) siguin òptims per la influència que tenen en la comoditat i el rendiment.

Qualsevol canvi que realitzem a la bicicleta té unes conseqüències a nivell articular i en la contracció muscular concèntrica-excèntrica que fan els músculs agonistes i antagonistes. Per sort, a sobre la bicicleta, l’adaptació d’aquests canvis és molt ràpida o casi immediata, que es pot ajudar d’un treball muscular compensatori.

Els canvis que realitzem a partir dels punts de recolzament tenen influència sobre el Sistema Nerviós, millorant els nostres patrons de moviment, estabilitat muscular i control propioceptiu. D’aquesta manera podrem millorar el nostre posicionament sobre la bici que es traduirà en major confort i rendiment.

El treball del core, o part central del cos, és el gran oblidat de tots els ciclistes, i el qual recomanem sempre a tota persona que acudeix a realitzar-se l’estudi. Un ciclista amb un bon treball de core pot millorar la seva posició global sobre la bici, la seva aerodinàmica, augmentar el rendiment i sobretot evitar lesions a nivell de la columna. La posició estable de la pelvis, també es important per l’estabilitat de la bici, i ve condicionada per una talla correcte del seient. Això ens permetrà que l’aplicació de la força sigui més correcte.

En definitiva, recomanem fer un estudi perquè una correcta posició personalitzada a cada ciclista ens augmentarà la comoditat, la força que exercim i l’adaptació fisiològica i muscular seran relativament ràpides pel ciclista.