CMLR 93 842 44 16  
  CMM 631 495 998  
CITA PRÈVIA ONLINE La Roca Montornès

Estudi biomecànic del ciclisme a Ismael Ventura i Ivan Limia Boo

Avui, divendres dia 8 de març, hem rebut al Centre Mèdic La Roca per realitzar un estudi biomecànic del ciclisme la visita de dos esportistes de gran nivell de la nostra comarca. Aquests són l’Ismael Ventura i l’Iván Limia.

El primer ha estat l’Ismael Ventura, ha arribat amb la seva bicicleta amb moltes ganes i molt bona disposició de cara a l’estudi.

ismael2

L’Ismael és el millor ciclista de BTT de la comarca i dels millors a nivell nacional, porta 14 anys en el món de la competició, havent participat en més de 600 competicions i havent-ne guanyat més de 100.

Alguns exemples dels seus resultats són:  Campió de Catalunya en carretera, Mountain bike i ciclocròs, Guanyador de la Copa Catalana, Guanyador del GP Massi Internacional, 5 vegades campió de Barcelona.

Pel que fa als resultats de la última temporada 2012 destaquem que ha estat bronze al Campionat d’Espanya Bike-maraton, campió d’Espanya Team Relay, campió Catalunya XC absolut, guanyador Copa Catalana Internacional absolut, sub-campió Catalunya Bike-maraton, 6è al campionat d’Espanya XC, 4rt al Open d’Espanya XC Yepes i 5è al Open d’Espanya XC Avilés.

La visita ha tingut una durada de dues hores, durant les quals l’Ismael s’ha sentit còmode ja que ha anat rebent informació dels passos que anava realitzant alhora que en Guillem (responsable de dur a terme l’estudi) li anava explicant tot el referent a la seva pedalada. N’ha sortit molt content i amb bones sensacions de cara als resultats i a les millores en la seva biomecànica.

Destaca la importància de dur a terme estudis biomecànics d’aquest tipus per tal d’augmentar l’eficàcia alhora de competir en bicicleta i evitar possibles lesions.

ismael1

http://www.ismaelventura.com/

 

Seguidament ha vingut l’Ivan Limia Boo, també ha portat la seva bicicleta i ha entrat a la consulta il·lusionat i molt motivat de cara a sotmetre’s a l’estudi.

L’Ivan és un gran atleta, ho demostren els seus resultats: Subcampió de Catalunya absolut en 5.000m i bronze en el campionat de Catalunya absolut de 10.000m. Campió de Catalunya sub-23 de 5.000m i 9è en el d’Espanya sub-23 de 10.000m. Ha estat 2 vegades Campió de Catalunya junior de 10.000m, subcampió català en 5.000m i 4t en el campionat d’Espanya junior de mitja marató i campió de Catalunya juvenil de 10.000m.

IMG_2198

 

A més a més, en la seva primera temporada com a duatleta ja ha obtingut molt bons resultats: 2n en la duatló de carretera de Calafell i en la duatló de Reus (lliga catalana), campió de Catalunya per clubs i subcampió d’Espanya per clubs amb el CERR Igualada.

 

ivan

Un cop finalitzat l’estudi en surt satisfet, comenta que ha estat molt bé perquè no era conscient que realitzant quatre canvis en les mesures de la bicicleta en podies obtenir una millora tant substancial en els resultats, fet que li permetrà millorar en el seu rendiment esportiu.

 

Podeu seguir els seus resultats al twitter:

@ismaelventura

@Olanoivan

@CentreMedicLR