CMLR 93 842 44 16  
  CMM 631 495 998  
CITA PRÈVIA ONLINE La Roca Montornès

ACUPUNTURA DURANT L’EMBARÀS

embaras

L’Acupuntura resulta molt efectiva per a tractar multiples problemes físics i emocionals, però no es tan coneguda en tractaments durant l’embaràs, per a preparar el part o durant el postpart.

L’Acupuntura és especialment eficaç per a combatre les nàusees dels primers mesos. També ajuda a alleugerir la fatiga, la sensació de cames pesades i el dolor a la zona lumbo-sacra (provocada pel canvi de posició del cos i pujada de pes propis de l’embaràs). Ens ajuda a millorar la circulació de la sang i a reduïr els turmells inflats, a més de prevenir i tractar la hipertensió, així com un important efecte relaxant.

A més, es pot practicar des dels primers mesos de l’embaràs i, a diferència dels medicaments, no té efectes secundaris ni posa en risc el bebè. Cal tenir en compte un punt important; hi ha punts que es millor no punturar durant l’embaràs, com per exemple, els de l’abdomen. És bàsic posar-se en mans d’un profesional, que apliqui la tècnica correctament i amb criteri.

Comentar també que el públic coneix poc l’Acupuntura i, en general, les Teràpies Alternatives. Però els beneficis de la Medicina Tradicional Xinesa i la seva utilitat han estat reconegudes per la Organització Mundial de la Salut, la OMS. La pròpia OMS ha elaborat una llista de malalties i símptomes en els que l’acupuntura ha estat eficaç, incloent-hi transtorns presents durant l’embaràs.

Des de fa uns anys i gràcies a estudis que s’han fet sobre l’Acupuntura, la seva pràctica s’extén per Occident i s’incorpora cada cop més a centres assistencials com el nostre, complementària a la Fisioteràpia, Osteopatia i altres tractaments.