CMLR 93 842 44 16  
  CMM 631 495 998  
CITA PRÈVIA ONLINE La Roca Montornès

A classe o a l’oficina, millora la teva postura

untitled

Encara que no ho sembli, els humans no estem preparats per estar tot el dia asseguts. Caminar, córrer, fer totes les tasques diàries i, en resum portar una vida dinàmica, és allò pel que estem ‘dissenyats’. Tot i així ens passem asseguts moltes hores al dia; a classe, a la feina, quan dinem, quan “descansem”, etc. i això té molts efectes en la nostra columna i ens provoca mal d’esquena, entre altres molèsties.

Si a totes aquestes hores asseguts sumem una vida sedentària i una postura incorrecta, les conseqüències poden ser més greus. Per aquest motiu, nombrosos especialistes -especialment fisioterapeutes- fan públics els seus coneixements a través dels millors consells i recomanacions per a què, ja que no podem reduir les hores que passem a feina o a classe, el temps que passem asseguts sigui de la forma més adequada possible.

Així doncs, apunteu i memoritzeu els següents consells i acomiadeu-vos del mal d’esquena i les molèsties a la columna:

  • El més bàsic, deixa enrere el sedentarisme i comença una vida activa. Fer exercici té nombrosos beneficis per a la salut, però si parlem d’efectes en la columna, el més important és que moure’t t’ajudarà a perdre pes i augmentarà la teva flexibilitat. Tot allò derivarà també en menys rigidesa dels teus músculs i articulacions.
  • Ja que passem moltes hores asseguts, cal assegurar-se que la cadira és adequada i permet que estiguem còmodes i mantinguem una postura adequada. Cal escollir una cadira ergonòmica i, sobretot, adequar l’alçada de la mateixa a la nostra per evitar postures forçades.
  • Aixecar-se freqüentment, per passejar i destensar els teus músculs i articulacions 

 

  • Fer exercicis i estiraments. Com per exemple; exercicis de respiració diafragmàtica, isomètrics de cervicals (sense moviment) o estiraments i moviments d’aquesta zona de la columna (coll i espatlles). Per a què aquests exercicis siguin eficaços i es realitzin de forma segura, el millor és fer cas a les recomanacions d’un fisioterapeuta. Si els fem correctament, podrem evitar molèsties com ara contractures, pinçaments o fins i tot cefalees.

Si, com la majoria de persones, tens problemes per mantenir una postura adequada a la cadira, aquests trucs poden ser de gran ajuda:

  • La columna vertebral, que s’estén des de la part posterior del cap fins als ísquiums, uns óssos que se situen a la pelvis, és el nostre millor respatller. No cal seure i buscar el respatller de la cadira, ja que som perfectament capaços de “sostenir-nos” per nosaltres mateixos.
  • No avancis el pit ni corbis l’esquena. Per aconseguir-ho reposa el pes sobre els ísquiums, fet que farà que els peus es recolzin totalment al sòl.
  • Els genolls són clau. No els apropis cap al tronc, això tensaria les cuixes, allunya’ls.
  • Per evitar que el cap s’inclini cap endavant i sobrecarregar les cervicals, has de pensar que els ulls funcionen de forma independent al cap. Acomoda el cap i baixa la mirada per veure la pantalla.
  • Ni la taula ni els reposa-braços han d’aguantar els teus braços, els encarregats són els teus omòplats. Per ‘cuidar-los’ pensa que subjectes quelcom amb les axil·les quan utilitzis el ratolí, així no recolzaràs el colze a la taula.

Amb tots aquests consells i trucs, les teves hores assegut a classe o a l’oficina tindran menys conseqüències en la teva espatlla i gaudiràs d’una millor salut, especialment muscular i articular. No ho pensis més i posa’t en mans dels nostres especialistes en fisioteràpia a Centre Mèdic La Roca.